Nijhof behandelingen

Consulten

Wanneer u voor het eerst langs komt bij Dentis is het gebruikelijk dat we kijken naar de staat van het gebit om zo te kunnen zien hoe we uw gebit gezond kunnen krijgen of houden. Dit gebeurt in een consult.

 

Restauratieve behandelingen

Bij restauratieve behandelingen gaat het om herstelwerk om uw gebit gezond te houden. Dit herstel kan een grote ingreep zijn, maar ook het vullen van een gaatje valt hieronder.

 

Orthodontie

Tegenwoordig zijn beugels de normaalste zaak van de wereld en vaak te zien bij kinderen. Ook voor volwassenen is het mogelijk langs te komen om te kijken naar de mogelijkheden van een beugel.

 

Protheses

Als u geen eigen tanden of kiezen meer heeft is een mogelijk om een volledige of gedeeltelijk gebitsprothese te laten aanmeten. Bij de gedeeltelijke (partiële) protheses zijn er verschillende mogelijkheden: een kunstharsplaatje, een frameprothese met haakjes en een klikframe dat vast klikt op kronen.

 

Kroon en brugwerk

Wanneer u een verkleurde tand, kapotte vulling of een afgebroken tand heeft is een kroon of brug (meerdere kronen naast elkaar) een goede oplossing.

 

Implantologie

Een implantaat is simpel gezegd een kunstwortel. Mist u een tand of wilt u graag een gebitsprothese die goed vastzit? Of heeft u last van onvolkomenheid aan uw gebit? Dan is een implantaat een fijne en duurzame oplossing.

 

Tandvleesbehandelingen

Tandvlees en het bot daaromheen vormen de basis van een tand of kies. Het is daarom belangrijk dat u hiervoor tijdig wordt behandeld om ontstekingen in het tandvlees te voorkomen of te laten genezen.

 

Wortelkanaalbehandelingen

Een wortelkanaalbehandeling wordt vaak uitgevoerd in situaties waarbij het levende deel van een tand/kies (de pulpa) ontstoken is en kiespijn veroorzaakt. Door middel van een wortelkanaalbehandeling kan het pulpaweefsel met daarin de zenuwvezels verwijderd worden om zo kiespijn weg te nemen.

 

Röntgendiagnostiek

Dentis heeft een professioneel apparaat voor röntgendiagnostiek. Op deze manier kunnen we overzichtsfoto’s van uw gebit en/of profiel en schedel maken om zo metingen voor diagnostiek uit te voeren.